Tillvalstjänster

Tillvalstjänster – Tillägg som kompletterar erat paket

Våra Baspaket och Baspaket Plus är ofta en heltäckande lösning, men för att kunna erbjuda en helt komplett it-tjänst för alla era behov har vi ett antal tilläggstjänster ni kan addera till ert paket. Ni kan också lägga till dessa efterhand som era behov växer. En del av tilläggstjänsterna nedan ingår i Baspaket Plus.

Licenshantering

Effektiv hantering. Vi administrerar era programvarulicenser för till exempel antivirusprogram och Windows så att ni alltid har rätt version och korrekta avtal. Ett enkelt sätt att undvika onödiga licenskostnader.

Förebyggande analys

Ett steg före. All statistik från vår övervakning sparas i upp till ett år för att identifiera trender och behov som uppstår i er it-miljö. Vi ser till exempel sådant som om en server behöver kompletteras med extra minne eller om hårddiskarna börjar bli fulla med data. Detta ser vi innan det händer genom att analysera trenden i ert dataanvändande.

Timbank med tekniker

Personlig support. I grundtillägget ingår 4 timmar support per månad med er personlige supporttekniker. Timmarna avräknas månadsvis från er timbank och ni kan när som helst addera fler timmar efter behov.

Strategisk Rådgivning

Rätt beslut vid investeringar. Ni får en personlig rådgivning kring alla inköp som handlar om er it-miljö, ert nätverk och era datorer. Genom att vi tillhandahåller vår produktkunskap och vår kompetens kring vilka komponenter som fungerar bäst tillsammans, kan vi hjälpa er göra ännu mer lönsamma och långlivade investeringar i er it-utrustning.

Inloggad övervakning

Följ med själv. Med vår inloggningstjänst kan ni, från vilken internetuppkopplad dator som helst, se statusen på er it-miljö.

Temperaturprobe

Undvik överhettning i ert serverrum. Alla servrar är känsliga för höga temperaturer och normalt sett skall kylsystemen se till att hålla en jämn arbetstemperatur. Med vår tjänst Temperaturprobe bevakar vi ständigt så att temperaturnivån inte stiger över kritiska nivåer. Vi kan då larma er så att ni själva kan öppna dörrarna till serverrummet, alternativt kan vi kontrollerat stänga ner servrarna innan temperaturhöjningen ställer till skada.

SMS-larm

Högprioriterad information. Vid extra viktiga larm som kräver omedelbara åtgärder erbjuder vi en smidig sms-tjänst som informerar er om aktuell status.

Mail-larm

Normalprioriterad information. Vid larm som inte kräver lika omedelbar hantering har vi en tjänst för att informera er om statusen via mail.

Kapacitetsrapporter

Vad behövs göras? I takt med att utvecklingen av it-produkter går allt snabbare och att kapacitetsutnyttjandet av it-resurserna ofta blir mer än vad man ursprungligen planerat finns anledning att kontinuerligt stämma av att man har rätt utrustning. Med insamlad statistik från er it-miljö kan vi i god tid innan behoven uppstår, informera er om vilka uppgraderingar ni behöver göra.

Automatiserad service

Fixar små problem. Även ett litet problem i er it-miljö kan skapa stora bekymmer. Om till exempel printservern stannar kan inget på företaget skrivas ut. Eller behöver en applikation startas om ibland? Med en tilläggstjänst till vår övervakning kan sådana problem lösas automatiskt med hjälp av så kallade miniscripts.

Extern serverplacering

Smidig hyrservice. Behöver ni placera era servrar utanför era egna lokaler? I vår datahall, med maximal säkerhet och anpassade förhållanden, kan vi erbjuda plats. Servern fungerar precis som om den hade stått i era egna lokaler och ni märker ingen skillnad – förutom att ni får mer plats.

Mobil Synkronisering

Fullständig frihet. Med det allt mer mobila arbetssätt många har idag, finns stora effektivitetsvinster att göra genom att koppla ihop organisationens it-system och användarens personliga mail, kalender och kontakter med mobiltelefonen.

Virtuella servrar

Öka kapaciteten. Om ni behöver ökad serverkapacitet, men inte så stort att det motiverar en helt ny server, kan vi erbjuda del i en virtuell server i vår datahall. En sådan lösning är också ett kostnadseffektivt sätt att hantera testservrar.

Automatisk Installation

Ny utrustning fungerar direkt. Med hjälp av Microsoft deployment server kan vi erbjuda ett kostnadseffektivt sätt att genomföra automatiska installationer av nya servrar och pc.

Kommentarer inaktiverade.